- ANA SAYFA
- ARAŞTIRMA MERKEZLERİ
- KAM
- YUVARLAK MASA TOPLANTILARI
- Özel Etkinlik
- Batı-Sonrası Dünya, Küreselleşme ve Türkiye
KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI
Batı-Sonrası Dünya, Küreselleşme ve Türkiye
Fuat Keyman
24 Şubat 2024 Cumartesi 16:00 Salon: ZEYREK SALONU
KAM: Özel Etkinlik: Fuat Keyman, “Batı-Sonrası Dünya, Küreselleşme ve Türkiye”, 24 Şubat 2024, Cumartesi.
Küresel Araştırmalar Merkezi, Şubat ayının Özel Etkinlik programının konuğu İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü ve Sabancı Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman olacak. Fuat Keyman ile Batı-sonrası dünyayı ve bu çok kutuplu dünya tablosunda Türkiye’nin konumunu konuşacağız. Toplantı, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 16.00’da Zeyrek Salonu’nda başlayacaktır.
Fuat Keyman, İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü, Sabancı Üniversitesi Kurumsallaşma ve Toplumsal Katkı Süreçlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Profesörüdür. Türkiye’nin önde gelen siyaset bilimcilerinden Keyman, küreselleşme, demokratikleşme, uluslararası ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplumun gelişimi konularında uzmanlaşmıştır. Keyman, Bilim Akademisi üyesidir. 2013 yılında, 7. Tasam Stratejik Vizyon Ödülleri kapsamında Stratejik Vizyon Sahibi Bilim İnsanı Ödülü kazanmıştır. Akil İnsanlar Heyeti üyesi olarak Kürt meselesiyle ilgili çözüm sürecinde çalışmıştır. Prestijli birçok ulusal ve uluslararası kuruluşun danışma kurulu üyeliğini yürüten Keyman, çok sayıda önemli uluslararası akademik derginin yayın kurulunda da görev yapmaktadır. Aynı zamanda, Avusturya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (OIIP) ve Küresel Çoğulculuk Merkezi’nin bilimsel danışma kurullarında görev almaktadır. Peter Berger ve Samuel Huntington’ın Çoklu Küreselleşmeler (Many Globalizations); Sürdürülebilir Kent Politikaları: Yaşam Kalitesi Açısından Türkiye’de Kent-Bölgeler; Türkiye’de Denge ve Denetlemenin Güçlendirilmesi, SIDA, İsveç; “Enacting European Citizenship” 7. Çerçeve Programı; 21. Yüzyılda Devlet (Türkiye Direktörü); Türkiye’de Sivil Toplumun Haritalandırılması, CIVICUS gibi çeşitli projelerin araştırma direktörlüğünü yürütmüş, kentleşme konusunda Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Türkiye Konseyi’nden destek almıştır. Akademik çalışmalarının yanı sıra, 2002 yılından bu yana çeşitli gazete köşe yazıları ve televizyon programları aracılığıyla küresel bağlamda Türkiye hakkında düşünce ve analizlerini topluma aktarmaktadır.
Gelecek Siyaseti - Küreselleşme Devlet Demokrasi ve Kimlik (Evren Balta ile beraber, 2022); Sekiz Kentin Hikayesi (Berrin Koyuncu-Lorasdağı ile beraber, 2020); Kürt Sorunu: Yerel Dinamikler ve Çatışma Çözümü (Ayşe Köse ile beraber, 2019); Istanbul: Living with Difference in a Global City (Nora Fisher-Onar ve Susan C. Pearce ile beraber, 2018) (İstanbul: Küresel Bir Şehirde Farklılıklarla Birlikte Yaşamak); Turkey, The Arab Spring and Beyond (Bülent Aras ile beraber, 2016) (Türkiye, Arap Baharı ve Ötesi); Türkiye’nin Yeniden İnşası (Remaking Turkey, 2013); Küreselleşme, Devlet, Kimlik, Farklılık: Uluslararası İlişkiler Kuramını Yeniden Düşünmek (2000)’in arasında bulunduğu 30’a yakın kitabın yazarı ve editörüdür. Keyman ayrıca Journal of Democracy, Third World Quarterly, European Journal of Social Theory, Theory Culture & Society ve Review of International Political Economy, Journal of Balkan and Near Eastern Studies’in de aralarında bulunduğu prestijli uluslararası dergilerde çok sayıda makale yazmıştır.
Sabancı Üniversitesi’ndeki görevi öncesinde, 2002-2010 yılları arasında Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü ve 1994-2002 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde ders vermiş, ayrıca 1997 yazında Carleton Üniversitesi’nde Misafir Öğretim Üyesi olarak çalışmıştır. Wellesley College ve Harvard Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalarını tamamlamıştır. Keyman doktora derecesini Uluslararası İlişkiler ve Karşılaştırmalı Siyaset üzerine Carleton Üniversitesi’nden, lisans ve yüksek lisans derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden almıştır.
*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Zeyrek Salonu’nda gerçekleştirilecektir.
Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)
Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)
Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: [email protected]
İLGİLİ YUVARLAKMASALAR
- Democracy and Democratisation: The Experience of South Asia
- Orhan Pamuk’un Romanlarında Doğu-Batı Algısı
- The Otherness of Chinese Culture - 1919-1989
- Uluslararası Siyasette Adalet Problemi
- Çarlık Rusyası'nda Tiflis Vilayeti
- Vîlâyet-i Rûm’un inşası (15. Asırda Baniler-Vakıflar-Mimari Aktörler)
- Yükselen Çin ve Ortadoğu: Çin’in İran, İsrail ve Türkiye’ye Yönelik Dış Politikası
- Öznenin Hakikat Kaygısı
- “DEAŞ Sonrası” Dönemde Ortadoğu’da Yükselen Tehditler
- Çin ve Dünya: Nereye Doğru?
- Chinese Foreign Aid and The Unga Voting Patterns of the Recipients
- Kimlik, Tanınma Mücadelesi ve Şarkiyatçılık: Edward Said'in İzinde
- 'Sosyalleşme Teorisi' Perspektifinden İran'ın Dış Politikası
- Osmanlı-Güneydoğu Asya İlişkileri
- Kültür ve Sanata İdeolojik Müdahalenin Felaketi: Sosyalizm Tecrübesinin Öğretebilecekleri
- Beraber: Türkiye'nin Edebiyat Alanlarının Sekülerleşmesi ve Batı'nın Özgürlük Vaadi
- Alaturka: Türk Müziğinde Bir Üslup
- Rus Milliyetçiliği
- Filistin Sorunu ve Ortadoğu’nun Geleceği
- Türkiye’nin Ortadoğu Ülkeleriyle İlişkileri: Normatif Bütünleşme Arayışının Yükselişi ve Düşüşü
- Batı Cephesi'nin Filistin Sınavı
- Batı’dan Önce: Doğu Dünya Düzenlerinin Yükselişi ve Düşüşü
BİSAV YAZ PROGRAMI 2024
Batı Sonrası Dünya / Karşıtlıklar, Perspektifler ve Yeni Düzen Arayışları 3-7 Eylül 2024
DETAYLI BİLGİ