KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Çin ve Dünya: Nereye Doğru?

Fatih Oktay

20 Ocak 2018 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM Kitap-Makale Sunumları: Fatih Oktay: Çin ve Dünya: Nereye Doğru?//20 Ocak Cumartesi// 15:00

Küresel Araştırmalar Merkezi Kitap-Makale Sunumları toplantı dizisinin bu ayki konuğu Fatih Oktay. Oktay, 2017 yılında İşbankası Kültür Yayınları’ndan çıkan Çin: Yeni Büyük Güç ve Değişen Dünya Dengeleri kitabı çerçevesinde bir sunum gerçekleştirecek. Toplantı, 20 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 15.00’de Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır.

Fatih Oktay, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra New York Eyalet Üniversitesi’nde Ekonomi dalında Master yaptı ve Doktora çalışmalarını sürdürdü. Çin ile ilgili araştırmaları doktora tezi çalışması çerçevesinde 1980’lerde başladı. Çin ile ilgili akademik çalışmalarını sürdürürken bankacılık teknolojisi alanında çalıştı. Arthur Andersen’de teknoloji danışmanı, Akbank’ın teknoloji şirketi Aknet’te Direktör, Demir Bank’ta teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye’deki 2000 krizinden hemen önce finans sektöründeki çalışmalarını sonlandırdı. Bir yeni teknoloji şirketinin CEO’luğunu yaptığı birkaç yıl dışında 2000 sonrası dönemde bütünüyle Çin ile ilgili akademik ve işsel çalışmalara odaklandı, bu çerçevede bir süre bu ülkede yaşadı. 2010 yılından başlayarak Koç Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümü ve Sabancı Üniversitesi Ekonomi bölümünde dersler verdi. Bu konuda yazdığı kitap, Çin: Yeni Büyük Güç ve Değişen Dünya Dengeleri 2017 yılında İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basıldı.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

  

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.