KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Küresel Güvenlikten Küresel Tahakküme

Berdal Aral

21 Ocak 2017 Cumartesi 16:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM Kitap-Makale: Berdal Aral:  Küresel Güvenlikten Küresel Tahakküme // 21 Ocak Cumartesi// 16:00

Ocak ayı “Kitap-Makale” toplantı dizisi çerçevesinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Berdal Aral’ı misafir edeceğiz. Aral, Küre Yayınları’ndan yayınlanan son kitabı “Küresel Güvenlikten Küresel Tahakküme” başlıklı kitabı üzerine bir sunum gerçekleştirecektir. Toplantı, 21 Ocak 2017 Cumartesi günü saat 16.00’da Şakir Kocabaş salonunda başlayacaktır.

Berdal Aral, 1963 Tarsus doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu (1985). “Turkey and International Society from a Critical Legal Perspective” (Eleştirel Hukuk Açısından Türkiye ve Uluslararası Toplum) başlıklı çalışmasıyla Glasgow Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı (1994). Verdiği dersler ve diğer çalışmaları, özellikle uluslararası hukuk ve insan hakları alanında yoğunlaşmıştır. Uluslararası Hukukta Meşru Müdafaa Hakkı (1999) ve Üçüncü Kuşak İnsan Hakları Olarak Kolektif Haklar (2010) adlı kitaplarının yanı sıra, hem yukarıda sözü edilen konularda hem de Türkiye’nin dış politikası alanında Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmış makaleleri vardır. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.  

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş salonunda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

 

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.