KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Muhafazakâr Devrim: Alman Muhafazakârlığı ve Devrim

İbrahim Sarıtaş

2 Temmuz 2022 Cumartesi 14:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi, Temmuz ayının Kitap-Makale programının konuğu Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş olacak. Sarıtaş’ın Alman Muhafazakârlığı hakkındaki çalışmasını kendisiyle müzakere edeceğiz. Toplantı, 2 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 14.00’de Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır.

İbrahim Sarıtaş: Tokat doğumlu olan ve orta eğitimini Almanya’da Heinrich Heine Gymnasium’da ve Sivas Selçuk Anadolu Lisesinde tamamlayan Doç.Dr. İbrahim Sarıtaş, lisans Eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde, yüksek lisans ve doktorasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset ve Sosyal Bilimler alanında yaptı.

Önce Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve ardından Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Kamu Yönetimi bölümlerinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2007’den 2019 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Bakanlık Müşaviri olarak görev yapan Sarıtaş,  2012 yılında Doktor ve 2019 yılında Doçentlik ünvanını aldı. Halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo,Televizyon ve Sinema bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Siyaset Bilimi, Siyasi Tarih, Modernleşme ve Medya,  Sinemada Simge ve Propaganda, Film Eleştirisi, Medya ve Toplumsal Değişim gibi dersleri vermektedir. Aynı zamanda Folkart Akademi’de oyunculuk ve sinema alanında da Eleştiri Teknikleri dersleri vermektedir. 2015-2019 yılları arasında Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanlığı, 2018 yılında Sanatçı Mehmetçik Elele Platformu Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Sarıtaş, halen Medeniyet ve Kültür Araştırmaları Merkezi (MEKAM) başkanlığını yürütmektedir. 15 Temmuz sonrası Demokrasi Mitinglerinin markası haline gelen Millet Marşı’nın ve daha birçok müzik eserinin söz yazarı olan Sarıtaş’ın; birçok dergide editörlüğü, Muhafazakâr Devrim, Sosyal Demokrasi: Geçmişten Günümüze, Sosyal Demokrasi Okumaları isimli kitaplarda ve onlarca makalede yazar olarak imzası bulunmaktadır.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.