TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Yeniçağ’da Osmanlı Yerel ve Kilise Mahkemeleri

Eugenia Kermeli

30 Mart 2015 Pazartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarihî kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2014-2015 dönemini gayrimüslim Osmanlı tebaası tarafından kaleme alınan ve Osmanlı tarihini konu edinen eserlere ayırıyoruz. Osmanlı tarihçiliğinin, farklı değerlendirmeleri ve perspektifleri barındıran ve fakat yeterince ve yerinde değerlendiril(e)meyen bu kaynakları, kısmen de olsa, anlamak, anlamlandırmak ve tartışmak amacı ile başladığımız serinin bu ayki toplantısında Eugenia Kermeli misafirimiz olacak. Kermeli, kilise ve yerel Ortodoks mahkeme kayıtları üzerinden Yeniçağda Osmanlı İmparatorluğu’nda hukuk, çoğulculuk, adalet anlayışı ve anlaşmazlıkları giderme yolları etrafında bir sunum gerçekleştirecek. Bu bağlamda kilise ve yerel Ortodoks kayıtları bize Osmanlı klasik dönem tarihi ve gündelik yaşamı hakkında ne söylemektedir sorusu, günümüze ulaşabilen kayıtlar üzerinden tartışılacaktır.

* Doç. Dr., Hacettepe Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü.

 

Bu programın, BSV Bülten'in 87. sayısı 91-93 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/239/1451/yenicag_da_osmanli_yerel_ve_kilise_mahkemeleri

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.