SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Dostoyevski’nin Eserlerinde Kötülük Problemi

Neslihan Demirci

28 Eylül 2019 Cumartesi 15:00 Salon: ZEYREK SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 28 Eylül Cumartesi günü Neslihan Demirci’yi konuk ediyor.  Demirci’den, “Dostoyevski’nin Eserlerinde Kötülük Problemi” isimli sunumu dinleyeceğiz.

Romancı ve düşünür Fyodor Mihayloviç Dostoyevski, felsefi altyapı üzerine kurguladığı romanlarında teolojik meselelere özgün yorumlar getirdiği için düşünceleri, din felsefesi alanındaki çalışmalara konu edilmektedir. Bu sunumda Dostoyevski’nin romanlarında -ahlâki kötülük bağlamında- kötülük problemine yaklaşımı ve bununla ilişkili konular ele alınacaktır.  Ayrıca yazarın kötülük probleminin yanı sıra, özgürlük meselesine yönelik yaklaşımını, bilhassa Yeraltından Notlar, Karamazov Kardeşler ve Suç ve Ceza adlı romanları ekseninde, metinlerde öne çıkan örneklerden yola çıkarak açıklanacaktır.                                                                              

Bu çalışma Neslihan Demirci tarafından yazılan, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri’nde Doç. Dr. Zeynep Gemuhluoğlu danışmanlığında hazırlanmış olan “F. M. Dostoyevski’nin Eserlerinde Kötülük Problemi” başlıklı tezin sunumudur.

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.