TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Prens Erfaüddevle'nin Hatıratında Olaylar, İnsanlar ve İstanbul

Turgay Şafak

22 Aralık 2018 Cumartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Birincil kaynakların okunup tartışıldığı Tarih Okumaları programında seyahatnameleri tartışmaya devam ediyoruz. Programın Aralık ayında gerçekleşecek oturumunu Turgay Şafak* ile gerçekleştireceğiz.

Şafak, İstanbul’da sefir olarak görev yapmış olan Prens Efraüddevle ve oğlu Hasan Erfa'ın hatıraları çerçevesinde bir anlatım yapacak. Prens Erfaüddevle 1902-1909 yılları arasında sefirlik yapmıştır. Oğlu Hasan Erfa ise Balkan Harbi sırasında Kuleli Askeri Lisesi’nde eğitim görmüş, Trablusgarb’a gitmek için evden kaçmıştır. Sonraki yıllarda İran’da genelkurmay başkanlığı başta olmak üzere, pek çok üst düzey görevde bulunmuştur. 1957-1961 yılları arasında büyükelçi olarak Türkiye’de ikamet etmiştir. Prens Erfaüddevle sefir olmadan önce de bir kaç kez İstanbul’a gelmiş ve hatıratında buradaki yaşantısından anılara yer vermiştir. Dönemin önemli şahsiyetleri Mirza Fethali Ahundzade ve Piyer Loti ile tanışmış ve dostluk kurmuştur. Şafak, programda daha çok Prens Erfaüddevle üzerinde durduktan sonra oğlu Hasan Erfa'dan bahsedecektir.

 

* Dr., Medeniyet Üniversitesi

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.