SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Türk Romanı ve Siyaset

Mehmet Samsakçı

11 Şubat 2017 Cumartesi 14:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Sohbet etkinliği kapsamında 11 Şubat 2017 Cumartesi günü Mehmet Samsakçı'yı misafir ediyor. Mehmet Samsakçı'dan "Türk Romanı ve Siyaset" başlıklı bir konuşma dinleyeceğiz.

II. Meşrutiyet'in ilânından sonra, İttihat ve Terakki Cemiyeti siyasi bir hüviyet kazanarak meşrû bir parti hâlini almış fakat uygulamaları, çok kısa sürede alternatif partilerin doğuşunu beraberinde getirmiştir. Türk romancısı da ülkedeki siyasi atmosferi çok yakından takip etmiş ve partiler arası rekabetle birlikte particiliğin halk ve aydınlar üzerindeki etkilerini çeşitli kalite ve çaptaki eserleriyle tahlil ve tenkit etmiştir. Cumhuriyet'in ilânından sonraysa Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası, Serbest Cumhuriyet Fırkası gibi kısa ömürlü fakat tesiri büyük olan partiler, özellikle de 27 yıllık Tek Parti iktidarına son veren Demokrat Parti de romancılarımızın ilgi gösterdiği konular arasına girmiştir. Programda 1909'dan 1980'e kadar neşredilmiş romanlar üzerinden siyasetin, siyasi işleyişin ve siyasi partilerin edebiyatımıza aksi söz konusu edilecektir.

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.