SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Tasvir Teori ve Pratik Arasında İslam Görsel Kültürü

Nicole N. Kançal-Ferrari, Ayşe Taşkent

30 Eylül 2017 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi, Kırkambar-Kitap toplantıları kapsamında Nicole N. Kançal-Ferrari ve Ayşe Taşkent'i konuk edecek. Programda Nicole N. Kançal-Ferrari ve Ayşe Taşkent'in editörlüğünü yaptığı "Tasvir Teori ve Pratik Arasında İslam Görsel Kültürü" isimli kitap konuşulacak.

Bu kitabın hazırlanma nedeni, İslam sanatı ve görsel mirası merkezinde tartışarak, bu iddianın doğruluğu ve geçerliliği hakkında sağlıklı bir kanaate varma isteğidir. Tasvir ve genel manada estetik ile kuramsal bir ilişki kurmak felsefi bir uğraşı iken maddi kültürü ve sanat eserlerini incelemek sanat tarihinin işidir. Birbiriyle ilişkili bu iki alanı, sanatın kuram ve pratiğini, İslam görsel kültür mirası üzerinden buluşturmayı ve tartışmaya açmayı amaçlayan bu kitap, farklı disiplinlerde tasvir meselesine dair çalışmalar yapan değerli akademisyen ve araştırmacıların yazılarını bir araya getirmektedir.

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.