SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Mızrabı, Yayı ve Kalemiyle Mesud Cemil

Hüseyin Kıyak

21 Eylül 2019 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar-Kitap kapsamında Mızrabı, Yayı ve Kalemiyle Mesud Cemil* kitabını hazırlayan Hüseyin Kıyak’ı konuk ediyor.

Mesud Cemil, müzisyenler ve müzik araştırmacıları tarafından her fırsatta “büyük bir müzik adamı” olarak anılsa da onun yazılarının, icralarının ve bestelerinin peşine düşmek, onları bir araya getirip yayımlamak ölümünün üzerinden yarım asırdan fazla bir zaman geçmesine rağmen ihmal edilmiştir. Unutulmuş görünen bu yazıların bir araya getirilmesi, yirminci yüzyılın en önemli müzik adamlarından biri olan Mesud Cemil’in fikirlerinin birinci kaynaktan takip edilmesine, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş sürecinde müziğin durumunun daha iyi anlaşılmasına ve müzik tarihimiz bakımından önemli bazı belgelerin gün yüzüne çıkmasına imkân verecektir. Bu sunumda Hüseyin Kıyak, Mesud Cemil Bey ve kitabın hazırlama sürecinden bahsedecek.

* Mızrabı, Yayı ve Kalemiyle Mesud Cemil, Hazırlayan: Hüseyin Kıyak, İstanbul: Kubbealtı Neşriyat, 2018

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.