KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Türkiye’de Kır Mekânının Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Dönüşümü

Ferhat Kentel, Murat Öztürk

17 Mart 2018 Cumartesi 16:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM Özel Etkinlik: Ferhat Kentel, Murat Öztürk: Türkiye’de Kır Mekânının Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Dönüşümü//17 Mart Cumartesi// 16:00

Küresel Araştırmalar Merkezi Özel Etkinlik toplantı dizisinin bu ayki konukları Prof. Dr. Ferhat Kentel ve Doç.Dr. Murat Öztürk olacak. 2014-2017 tarihleri arasında TÜBİTAK bünyesinde birlikte gerçekleştirdiği “Kır Mekânının Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Dönüşümü: Modernleşen ve Kaybolan Geleneksel Mekânlar ve Anlamlar” başlıklı araştırma projesi çerçevesinde bir sunum gerçekleştirecekler. Toplantı, 17 Mart 2018 Cumartesi günü saat 16.00’da Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır.

Ferhat Kentel, İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesidir. 1981’de ODTÜ’de işletmecilik lisans, 1983’te Ankara Üniversitesi SBF’de yüksek lisans ve 1989’da Paris, EHESS’ten sosyoloji doktora derecesi aldı. Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü’nde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli kitap ve dergilerde modernite, gündelik hayat, yeni sosyal hareketler, din, İslâmi hareketler, aydınlar, etnik cemaatler üzerine makaleleri yayımlandı. Yayınlanmış bazı kitapları şunlardır: Euro-Türkler: Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Köprü mü mü Engel mi? (A. Kaya ile birlikte) 2005; Milletin bölünmez bütünlüğü: Demokratikleşme sürecinde parçalayan milliyetçilik(ler) (M. Ahıska ve F. Genç ile birlikte), TESEV, 2007; Ehlileşmemek, düzleşmemek, direnmek, (Söyleşi: E. Elmas), Hayykitap, 2008, Türkiye’de Ermeniler. Cemaat-Birey-Yurttaş (F. Üstel, G. G. Özdoğan, K. Karakaşlı ile birlikte), 2009; Yeni Bir Dil - Yeni bir Toplum, (Söyleşi: M.T. Çiçek, G. Tunalı Koç), 2012; Kır Mekânının Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Dönüşümü: Modernleşen ve Kaybolan Geleneksel Mekânlar ve Anlamlar (Murat Öztürk ile birlikte), TÜBİTAK araştırması, 2017.

Murat Öztürk, Marmara Üniversitesi’nde İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat dalında doktora yaptı (1997). 2013 yılında da Üniversitelerarası Kurul’dan doçentlik derecesini aldı. 1988-2006 yılları arasında özel sektörde araştırma ve finans şirketlerinde çeşitli işlerde çalıştı. 2006 yılından sonra üniversitede çalışmaya başladı ve 2014 yılından beri Kırklareli Üniversitesi, İ.İ.B.F. İktisadi Çalışma ve Uluslararası İktisat Anabilim dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 2008 yılından beri tarım üzerine araştırmalar ve yayınlar yapmaktadır. Bu süre içinde tarım ile ilgili yürütücü ve araştırmacı olarak 4 araştırma projesi gerçekleştirmiştir. Agriculture, Peasantry and Poverty in Turkey, In The Neo-Liberal Age, adlı kitabı Wageningen Academic Publishers yayınevi (Hollanda) tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca Türkçe ve İngilizce olarak hakemli akademik dergilerde yayınlanmış makaleleri, uluslararası konferasnlarda sunulmuş bildirileri ve kitap editörlükleri bulunmaktadır.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

  

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.