KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Yükselen Çin ve Ortadoğu: Çin’in İran, İsrail ve Türkiye’ye Yönelik Dış Politikası

Kadir Temiz

14 Ekim 2017 Cumartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Ekim ayı “Tezat” toplantı dizisi çerçevesinde konuğumuz Kadir Temiz olacak. Temiz, Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladığı “Yükselen Çin ve Ortadoğu: Çin’in İran, İsrail ve Türkiye’ye Yönelik Dış Politikası 2001-2011” başlıklı doktora tezi üzerine bir sunum gerçekleştirecektir. Toplantı, 14 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 17.00’de Şakir Kocabaş salonunda başlayacaktır.

Kadir Temiz, 2006 yılında Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Aynı yıl İTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Siyaset Çalışmaları yüksek lisans programına başladı. 2010 yılında “Konfüçyanizm ve Alternatif Haklar Teorisi” başlıklı tezi ile yüksek lisans derecesi aldı. Çin Hükümet Bursu kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti Peking Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü ve Şangay Yabancı Diller Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde araştırmacı olarak bulundu. Halen Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde Soğuk Savaş sonrası Çin'in Ortadoğu'ya yönelik dış politikası üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş salonunda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

  

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.