SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Kültürel Miras Yönetimi’nde Paydaş İşbirliği Pratiklerini Anlamak: Maritime Greenwich Örneği

Ömer Faruk Yeni

27 Ekim 2018 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 27 Ekim Cumartesi günü Ömer Faruk Yeni’yi konuk ediyor.  Yeni’den,  “Kültürel Miras Yönetimi’nde Paydaş İşbirliği Pratiklerini Anlamak: Maritime Greenwich Örneği” isimli sunumu dinleyeceğiz.

İngiltere’de kültür ve sanat için bütçe kesintilerinin yaşandığı bir dönemde, doğrudan ya da dolaylı olarak kültür endüstrisi içerisindeki kuruluşlar, rekabeti sürdürebilmek ve ayakta kalabilmek için yeni ve yaratıcı çalışma yöntemleri geliştirmek durumunda kaldılar.

Paydaş işbirliği yaklaşımı bu anlamda kültür kurumları için hayati bir öneme sahip oldu. Ziyaretçilerin ilgisini yakalayabilmek, genişleyen pazarda gelir kaynaklarını artırmak, toplumda sanat ve kültürel mirasa yönelik farkındalık yaratmak için paydaşların ihtiyaçlarını ve beklentilerini doğru anlamak gerekir.

Araştırmanın temel amacı, Dünya Miras Alanı olarak kabul edilen Maritime Greenwich için uzun vadeli turizm gelişiminde sürdürülebilirlik yaklaşımı ve paydaş işbirliği arasındaki stratejik yönetim bağlantılarını anlayabilmektir.

Middlesex University London, Sanat Yönetimi yüksek lisans programında hazırlanan çalışma; National Maritime Museum, Cutty Sark, English Heritage, Old Royal Naval College gibi bölgenin önde gelen kuruluşlarıyla yapılan mülakatlarla İngiltere özelinde işbirliğine dair yaklaşımları ve karar alma süreçlerini pratik örnekler üzerinden değerlendiriyor.

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.