MAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Türkiye Cumhuriyeti’nde Fıkıh Literatürü: Bir Hasıla

Eyyüp Said Kaya, Tuncay Başoğlu

19 Ocak 2019 Cumartesi 16:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Medeniyet Araştırmaları Merkezi Makalat toplantı dizisinin 2019'daki ilk oturumu Eyyüp Said Kaya ve Tuncay Başoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek. Tuncay Başoğlu'nun müzakereciliğinde Eyyüp Said Kaya ile TALİD Türkiye’de İslami İlimler: Fıkıh - Cumhuriyet Dönemi I'de yayımlanan “Türkiye Cumhuriyeti’nde Fıkıh Literatürü: Bir Hasıla” makalesini tartışacağız.

Kaya, Cumhuriyet döneminde fıkıh çalışmalarının hikayesini anlattığı makalesinde 1928’den günümüze bu çalışmaların geçirdiği safhaları, tartışmaların ve literatürün arkasında yatan saikleri inceliyor, fıkıh literatürü ile İslamcılık arasındaki yoğun ilişkiye değiniyor, geldiğimiz noktada alanla -ve özellikle fıkhî olanın sınırlarını yeniden tanımlamakla- ilgili “içeriden” eleştiriler ortaya koyuyor, yapılmasını gerekli gördüğü yeni çalışmalara işaret ediyor.

Bilim ve Sanat Vakfı bünyesinde yeni sayılarıyla yayımlanmaya devam eden Türkiye Literatür Araştırmaları Dergisi'nin (TALİD) Türkiye'de İslami İlimler dizisinden şu ana dek dokuz sayı neşredildi. Güncel sayı "Kelam ve Mezhepler Tarihi II".

İlgili makaleye aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti’nde Fıkıh Literatürü: Bir Hasıla

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.