TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Modernleşen Osmanlı Taşrasında Yönetmek ve Yönetilmek: Batı Anadolu Kazaları (1876-1908)

Biray Çakmak

20 Ocak 2018 Cumartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Şehir ve Mahalle Konuşmaları başlıklı yeni program serisine başlayan Türkiye Araştırmaları Merkezi, mekan, şehir ve mahalle konularını tarihi ve güncel yönleri ile konuşmaya fırsat verecek tez, makale, kitap, proje vb. çalışmaları kitlesine ulaştırıp tartışmaya devam ediyor. Bu minvalde serinin Ocak ayında ikinci konuğu TÜBİTAK tarafından desteklenen projesi Modernleşen Osmanlı Taşrasında Yönetmek ve Yönetilmek: Batı Anadolu Kazaları (1876-1908)* çerçevesinde Biray Çakmak** olacak.

Çakmak; Uşak merkezli olarak yürüttüğü çalışmasında bir yandan Tanzimat sonrasinda teessüs etmeye başlayan merkezileşme süreçlerinin taşradaki yansımalarını, devletin/merkezi idarenin taşra vilayet ve kazalarında daha fazla kontrole sahip olmak için uyguladığı siyaset(ler)i ele alırken diğer taraftan da özellikle eşraf üzerinden ahalinin yönetim mekanizmaları ile kurduğu ilişkileri, talep ve şikâyetlerinin seyrini ve nihayet tüm bu alt ve üst siyasetlerin Uşak’ın değişim sürecine etkilerini ele alan bu sunum gerçekleştirecek.

  • Proje kapsamında üretilen bazı makalelere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

http://www.ctad.hacettepe.edu.tr/11_21/3.pdf

http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/19/1972/20608.pdf

http://www.ctad.hacettepe.edu.tr/10_19/1.pdf

 

*TÜBİTAK Projesi: Modernleşen Osmanlı Taşrasında Yönetmek Ve Yönetilmek: Devlet, Eşraf Ve Muhalefet (1876-1908)/ Batı Anadolu Kazaları Örnekleminde Bir İdari Tarih Tahlili.

** Yrd. Doç. Dr., Uşak Üniversitesi.

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.