KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Kimlik Güvenliği Kıskacında İsrail’in Filistinli ve Yahudi Vatandaşları

Tuğçe Ersoy

20 Nisan 2019 Cumartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM: Tezat: Kimlik Güvenliği Kıskacında İsrail’in Filistinli ve Yahudi Vatandaşları”, 20 Nisan Cumartesi// 17:00

Küresel Araştırmalar Merkezi, Nisan ayının ikinci Tezat toplantımızın konuğu İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Dr. Tuğçe Ersoy olacak. Ersoy, doktora tezi çerçevesinde gerçekleştireceği konuşmasında İsrail vatandaşı olan Filistinlilerin devlet içindeki konumu, İsrail toplumundaki yaşam şartları tartışılacak ve onların içinde bulunduğu ontolojik güvensizliğin nedenleri Yahudi vatandaşların da güvensizlik hissiyatı ele alınarak karşılıklı bir şekilde analiz edecektir. Toplantı, 20 Nisan 2019 Cumartesi günü saat 17.00’de Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır.

Tuğçe Ersoy, İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesidir. Galatasaray Üniversitesi’nden mezun oldu. 2006-2007 yılları arasında Fransa’da Université Lyon II’ye bağlı Institut d’Etudes Politiques (IEP)’de Yakındoğu ve Akdeniz Araştırmaları Merkezi’nde eğitimine devam etti. Yüksek Lisans derecesini ODTÜ Ortadoğu Araştırmaları programından; doktora derecesini Marmara Üniversitesi, Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nden aldı. Doktora tezi İsrail’deki Filistinliler ve onların Yahudiler ve İsrail devleti ile olan ilişkilerine odaklanan Ersoy 2015 yılında İsrail Hayfa Üniversitesi’ne giderek burada tez konusu ile ilgili alan araştırması yaptı. Kamu Diplomasisi (2012), Kültür Diplomasisi (2012) ve 100.Yılında Balkan Savaşları: Çatışmaların Önlenmesi, Barış ve Refah Vizyonu (2013) başlıklı kitapların editörüdür. İsrail siyaseti ve Filistin-İsrail sorunu hakkında makaleler, düşünce yazıları ve kitap bölümleri yayınlamıştır. Çalışmaları güncel Ortadoğu siyaseti, Filistin-İsrail sorunu ile İsrail toplumu ve siyaseti üzerine odaklanan Ersoy, halihazırda İsrail’deki dindar ve seküler Yahudilerin çatışan ilişkileri hakkında bir araştırma sürdürmektedir.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

 

 

 

  

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.