TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Alevler İçinde Osmanlı İstanbulu: Erken Modern Dönemde Şehir Yangınları, Yönetim ve Toplum

Ahmet Tekin

24 Nisan 2017 Pazartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Nisan ayı tez-makale sunumlarında konuğumuz Ahmet Tekin* ile İstanbul Şehir Üniversitesi’nde tamamladığı tezini** tartışacağız. Tekin çalışmasında, 18. yüzyılda İstanbul yangınlarının sosyo-ekonomik etkilerine ve bu sorunla başa çıkmak için resmi politikanın nasıl şekillendiğine bakarak, şehrin yeniden inşasında neleri öne çıkardığı, devletin tepkisi ve aldığı önlemlerin neler olduğunu çalışmıştır. Yangınların toplumsal yönü ve bilinci üzerinde durarak yangınlara neden olan ya da yangınlardan sonra ikame edilen düzenlemelerle toplumun katılımını ele almıştır. Bu minvalde programda doğal afetler, yangınlar, tulumbacılar ve İstanbul’un yeniden inşasını konuşacağız.

 

*Arş. Gör., İstanbul Üniversitesi

** Yüksek Lisans Tezi, "Ottoman İstanbul in Flames: City Conflagratıons, Governance and Society in the Early Modern Period", İstanbul ŞehirÜniversitesi, 2016.

 

Bu programın, BSV Bülten'in 94. sayısı 57-58 sayfaları arasında yayınlanan,

değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/Bulten/281/1717/alevler_icinde_osmanli_istanbul_u_erken_modern_donemde_sehir_yanginlari_yonetim_ve_toplum

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.